MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TÜRK HALK MÜZİĞİ TOPLULUĞU’NDAN ‘AŞIK VEYSEL’İ ANMA KONSERİ’

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TÜRK HALK MÜZİĞİ TOPLULUĞU’NDAN ‘AŞIK VEYSEL’İ ANMA KONSERİ’

ersin Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu tarafından, ‘2023 UNESCO Dünya Aşık Veysel Yılı’ kapsamında ‘Aşık Veysel’i Anma Konseri’ düzenlendi. ‘Dostlar Seni Unutur Mu?’ sloganıyla düzenlenen konserde, Türk Halk Müziği’ne önemli katkılar sunan büyük halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu, ölümünün 50. yıldönümünde kendi türküleriyle anıldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Mersin Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği […]

ersin Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu tarafından, ‘2023 UNESCO Dünya Aşık Veysel Yılı’ kapsamında ‘Aşık Veysel’i Anma Konseri’ düzenlendi. ‘Dostlar Seni Unutur Mu?’ sloganıyla düzenlenen konserde, Türk Halk Müziği’ne önemli katkılar sunan büyük halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu, ölümünün 50. yıldönümünde kendi türküleriyle anıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Mersin Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu tarafından, ‘2023 UNESCO Dünya Aşık Veysel Yılı’ kapsamında ‘Aşık Veysel’i Anma Konseri’ düzenlendi. ‘Dostlar Seni Unutur Mu?’ sloganıyla düzenlenen konserde, Türk Halk Müziği’ne önemli katkılar sunan büyük halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu, kendi türküleriyle anıldı.

Büyük ozan Aşık Veysel, ölümünün 50. yıldönümünde Toros Üniversitesi Rektörlük Binası Kültür Merkezi’nde düzenlenen konser ile anıldı. Konseri; Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü, Opera Sanatçısı Bengi İspir Özdülger ve sanatseverler dinledi.

Büyük halk ozanı Aşık Veysel’in türküleri, Veysel için söylendi

Erdal Koşar şefliğinde yönetilen Mersin Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu, birbirinden güzel Aşık Veysel türkülerini, halk ozanı Veysel’in sevenleri için söyledi. Konserde halk ozanı Aşık Veysel’in; ‘Sen Bir Ceylan Olsan’‘Toprak’‘Beni Hor Görme Kardeşim’, ‘Mecnunum Leylamı Gördüm’, ‘Dünyada Tükenmez Murat Var İmiş’‘Ben Gidersem Sazım Sen Kal Dünyada’‘Anlatmam Derdimi Dertsiz İnsana’‘Çiğdem Der Ki’‘Güzelliğin On Par’etmez’ ve ‘Uzun İnce Bir Yoldayım’ gibi birbirinden düzel Aşık Veysel türküleri seslendirildi. ‎

Koşar: “Bugün sadece büyük ozanın türkülerinden oluşan bir konser hazırladık”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu Orkestra Şefi Erdal Koşar, konser sonrasında yaptığı değerlendirmede; “Bugün büyük usta, ozan, şair ve ülkemizin somut olmayan kültür mirası Aşık Veysel’in ölümünün 50. yıl dönümünde büyük ustayı anmak üzere toplandık. UNESCO tarafından 2023 yılı Aşık Veysel Yılı ilan edildiğinden dolayı biz bu yıl büyük ozanı anmadan geçemedik. Zaten her konserimizde türküleri ve bizlere yol gösterdiği şiirleriyle her zaman anmaya devam ediyoruz. Bugün sadece büyük ozanın türkülerinden oluşan bir konser hazırladık. Çok heyecanlıyız. Cumhuriyet’in de 100. yılına denk gelmesi ve büyük ustanın ölümünün 50. yıl dönümünde böyle güzel bir konser hazırladığımız için de bunun heyecanını ve gururunu yaşıyoruz” diye duygularını ifade etti.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM